Openingstijden
Ma. 9.00-12.00 13.00-18.00
Di. gesloten
Wo. 9.00-12.00 13.00-18.00
Do. 9.00-12.00 13.00-18.00
Vr. 9.00-12.00 13.00-18.00
Za. 9.00-16.00Fa. Wijenberg
Gildestraat 4
5824 AB
Holthees
0478-636390

Cavalor

CAVALOR "Het gezonde evenwicht tussen paard, sport en natuur"

Als de omstandigheden optimaal zijn, voelt het paard zich het prettigst en zullen de sportieve prestaties, groei en ontwikkeling navenant zijn. Iedere verstoring van de balans is meteen merkbaar in het resultaat en kan zelfs groei, consitie en blessuregevoeligheid beinvloeden. Een zeer belangrijk deel van het dagelijkse evenwicht bestaat uit de juiste combinatie van paard, sport (beweging) en natuur. Die belans is van groot belang. Daarom is ook een paard eten geven iets heel anders dan het paard een verantwoord voederrantsoen verstrekken. Cavalor heeft vele jaren ervaring in de paardenvoeding en heeft onderzoek verricht naar optimale voedingswaarden. Hieruit is een reeks paardenvoeders uit voortgekomen:

Cavalor Start&Go: Van melk naar krachtvoer, zonder groeistop. De brok kan al aan het veulen gevoerd worden vanaf een leeftijd van 6 weken en kan gegeven blijven worden tot enkele maanden nadat het veulen gespeend is. De brok is zeer smakelijk en makkelijk verteerbaar, om het veulen te leren eten. Door ontsloten granen en melkeiwitten zal het veulen tijdens de speenperiode geen groeistop krijgen door de overschakeling van melk naar krachtvoer, maar gewoon doorgroeien!

Cavalor Juniorix: Een speciaal samengestelde mix voor jonge paarden vanaf ongeveer 1 jaar. Jaarlingen hebben behoefte aan specifiek op de groei van beenderen, gewrichten, spijsvertering en organen gerichte bouwstoffen. Daarom bevat de mix extra mineralen om een goede botontwikkeling te bevorderen. Het is zodanig samengesteld, dat overdreven snelle groei wordt voorkomen; dit is immers van groot belang om sterke paarden te fokken.

Cavalor Probreed: Dit is een mix die rijk is aan eiwitten, vitaminen, mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor groei en functioneren van prille systemen van het ongeboren veulen. De mix is speciaal voor drachtige merries tijdens de laatste drie maanden van de dracht, melkgevende merries en veulens tot de leeftijd van 12 maanden. Deze mix is in de fok een belangrijk instrument om te zorgen dat voorwaarden worden geschapen voor een gezond en krachtig veulen.

Cavalor Perfomix: Voor actieve paarden. De mix bevat alle elementen die paarden in de actieve recreatie en lichte tot gemiddelde arbeid nodig hebben. Er zitten granen van zeer goede kwaliteit en hoogwaardige eiwitten, vetten en ruwe celstof in. Het is een gewilde allound mix die alle natuurlijke voedingsbouwstenen voor het welzijn van het paard bevat.

Cavalor Superforce: Voor sportpaarden met piekinspanningen. Hiermee worden vooral korte, hevige inspanningen bedoeld, zoals springen, korte afstandsrennen, cutting e.d. Het paardenlichaam gebruikt dan vooral suikers die voornamelijk uit de granen gehaald worden. Maar...teveel granen is verkeerd; dan wordt melkzuur gevormd en krijgt het paard spier- en peesproblemen. Naast exclusieve kwaliteitsgranen bevat de mix ook een bijzondere mengeling van vetzuren en een uitgebreid gamma aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Bovendien bevat het stoffen die de vorming van melkzuur tegengaan.

Cavalor Endurix: Voor paarden met uithoudingsprestaties. Dit is vooral bij mennen, endurance, samengestelde wedstrijdsport e.d. De paarden halen hun energie niet alleen uit granen, maar ook uit plantaardige vetten en vetzuren. Bovendien zweten de paarden veel, waardoor compensatie van elektolyten nodig is. Daarom bevat de mix een hoog vetgehalte, zodat er op het einde van de inspanning meer energie over is.

Cavalor Strucomix: Natuurlijk onderhoudsvoer. De mix is een volledig onderhoudsvoer dat alle natuurlijke grondstoffen bevat. Het bevat verschillende gras- en lucernesoorten en een uitgebreid gamma aan kruiden met een positief effect op vertering, weerstand en ademhaling. Deze mix kan ook gebruikt worden als een vervanger van ruwvoer.

Cavalor Mash&Mix: Uiterst licht verteerbaar, daardoor een ideale mix voor na een zware inspanning. De mix stimuleert de spijsvertering en maakt de luchtwegen vrij. Na inspanning zal een paard door het eten van de mix zijn energiereserves weer gauw opgebouwd hebben. Aangelengd met warm water is de mix ook welkom tijdens kille morgens en koude winterdagen.

Cavalor Pianissimo: Voor "hete" paarden en paarden die op rust staan. Gewoonlijk wordt aan deze paarden minder krachtvoer gegeven, om ze niet teveel energie te geven, maar hierdoor ontstaat een onevenwicht in de voeding, waardoor paarden op lange termijn problemen kunnen krijgen. Door toegevoegde kruiden en andere elementen in deze mix, treedt kalmering op zonder dat het concentratievermogen en de bewegingsmotoriek afnemen. Daarnaast bevat het alle voedingscomponenten voor een evenwichtige en complete voeding voor een sportpaard. De mix bevat een zeer laag gehalte aan eiwitten.

Cavalor Pony'sMix: Speciaal afgestemd op de voedingsbehoefte van pony's, omdat deze afwijkt van die van een paard. Overgewicht, conditieverlies of juist een teveel aan energie zijn de meest voorkomende problemen bij pony's waarbij onjuiste voeding een rol speelt en waarmee met deze mix goede resultaten worden verkregen. Zowel voor recreatieve doeleinden, als op licht wedstrijdniveau en bij de fok kan deze mix gebruikt worden.

Cavalor Seniorix: Speciaalvoeder om oudere paarden in goede conditite te houden. Deze paarden hebben een minder efficiƫnt verteringsmechanisme en vaak ook minder goed functionerende tanden. De granen in de mix zijn beter verteerbaar en gemakkelijk te eten. De elementen ondersteunen het verteringsapparaat en de gewrichtswerking. Het bezorgt de paarden een mooie, gezonde, actieve oude dag.

Cavalor Fifty/Fifty: Het hart van de Cavalor voeding, waarbij zelf granen toegevoegd kunnen worden. Het beval alle nodige bestanddelen voor een sportpaard, maar is erop gemaakt dat men zelf naar behoefte van het paard een hoeveelheid granen kan toevoegen, zodat men zelf een multifunctionele stal kan bezitten (bijvoorbeeld een mix van fokkerij en sportpaarden).

Cavalor Equinomic: Economische sportkorrel die kan worden aangevuld met granen. Maar de brok kan ook zonder granen als compleet voeder aan de paarden gegeven worden. Door de grote diameter worden de brokken zeer goed gekauwd, waardoor de voedingssoffen tijdens de gehele vertering goed opgenomen worden.

Cavalor Basefeed 01: Basismix voor licht actieve sportpaarden. De mix voldoet ruimschoots aan de eisen van een uitstekend basisvoer en is afgestemd aan de wens om de voederkosten laag te houden. Haver is een bestanddeel van deze mix.

Cavalor Basefeed 02: Mix voor een basisrantsoen, zonder haver! De mix wordt gebruikt voor paarden op rust of voor paarden die lichte arbeid moeten verrichten. Er is een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit en de mix bevat alle noodzakelijke stoffen die een paard nodig heeft.

Cavalor Basefeed 03: Een brok met essentiƫle waarden voor een paardenrantsoen. De brok wordt gebruikt voor paarden op rust of paarden die zeer lichte arbeid verrichten. Indien de paarden meer moeten presteren, kan de brok eventueel aangevuld worden met granen. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is uitstekend!