Openingstijden
Ma. 9.00-12.00 13.00-18.00
Di. gesloten
Wo. 9.00-12.00 13.00-18.00
Do. 9.00-12.00 13.00-18.00
Vr. 9.00-12.00 13.00-18.00
Za. 9.00-16.00Fa. Wijenberg
Gildestraat 4
5824 AB
Holthees
0478-636390

Pavo

De voeders van Pavo nemen een steeds belangrijker plaats in het assortiment in. Bij Pavo worden alleen voeding en supplementen van de allerbeste kwaliteit gemaakt. Ieder paard is uniek, dus ieder paard heeft andere voeding nodig om optimaal te kunnen presteren en gezond te kunnen blijven. Het assortiment van Pavo is daarop ingesteld.

Voor paarden die niet in de sport gebruikt worden of niet intensief in training zijn, is er Pavo Basic+, een basisbrok met een laag eiwitgehalte. Natuurlijk zitten alle benodigde voedingsstoffen in de brok. Naast een basisbrok is er ook een basismuelsi: Pavo Cerevit. Hierin zitten alle benodigde vitaminen en mineralen voor een goede gezondheid. De muesli bevat geen haver en heeft een laag eiwitgehalte.

Paarden die voor de recreatie gebruikt worden en licht in training zijn, kunnen het best gevoerd worden met Pavo Condition eXtra. De brok heeft een laag eiwitgehalte en bevat geen haver. De grondstoffen zijn geëxpandeerd om de energie beter beschikbaar te maken, wat zorgt voor een goede vertering. Een gelijkwaardige muesli is Pavo Nature's Best. Dit is een volwaardig krachtvoer met een optimale samenstelling van de vitaminen en mineralen die het paard nodig heeft. Het bevat geen haver, is eiwitarm en is suikerarm, omdat er geen melasse aan toegevoegd is. Daardoor is deze muesli ook zeer geschikt voor paarden die "snel" of "heet" worden van krachtvoer en voor paarden en pony's met aanleg voor hoefbevangenheid.

Voor de paarden die regelmatig of intensief werken, is er Pavo All Sports. De evenwichtige samenstelling van de brok zorgt voor de juiste opbouw en hoeveelheid energie. De extra vitamine E en selenium verzorgen de spieren na inspanning. Het paard wordt soepeler en krijgt een groter uithoudingsvermogen. Naast Pavo All Sports kan Pavo Melange gevoerd worden: een heerlijke muesli. Zelfs de meest kieskeurige paarden genieten van deze muesli. Het is een ideaal krachtvoer tijdens meerdaagse wedstrijden of bij piekprestaties. De muesli bevat hoge gehaltes aan energie! Wanneer de energie langzaam vrij moet komen, bijvoorbeeld bij duurprestaties, is Pavo Kruidenmelange een ideale muesli. Het is licht verteerbaar en heeft een verhoogde dosering vitamines, mineralen en sporenelementen. De paarden krijgen veel energie, maar blijven toch beheersbaar, de muesli geeft ze tevens een perfecte uitstraling.

Voor topsport zijn er twee soorten brokken: Pavo Energy-Control en Pavo eXplosive. Pavo Energy-Control is hét sportvoer voor zware en langdurige prestaties. Het paard heeft veel uithoudingsvermogen, blijft beheersbaar en zal stralend gezond zijn. Pavo eXplosive is een perfecte aanvulling op een granenrantsoen. Het product komt het best tot zijn recht in een rantsoen met 50% granen en 50% Pavo eXplosive. Paarden krijgen in korte tijd veel energie die nodig is voor piekprestaties. Er is extra vitamine E toegevoegd, waardoor het paard soepel blijft en snel herstelt na een inspanning. Het paard bruist van de energie en ziet er elastisch uit.

Merrie en veulen hebben een speciale lijn: de Breeders lijn. Ten eerste is er Pavo Podo Lac, speciaal voor de merrie en haar ongeboren veulen. Het vult de veranderende voedingsbehoefte van de merrie aan, houdt haar in gezonde conditie en stimuleert de melkgift na de geboorte. Podo draagt bij tot een optimale ontwikkeling van het skelet van het ongeboren veulen in de laatste 3 maanden van de dracht. Dit is een eerste stap in het voorkomen van OC en OCD. Vervolgens is er voor het jonge veulen Pavo Podo Start. Deze brok zorgt voor een probleemloze overgang van merriemelk naar vaste voeding en geeft het veulen bovendien alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Podo zorgt voor een ongestoorde botgroei in de eerste 8 levensmaanden van het veulen. Na die tijd is Pavo Podo Grow het topvoer voor de ontwikkeling van het gespeende veulen tot volwassen paard. Podo zorgt voor een optimale uitharding van het beendergestel en verzorging van pezen en gewrichten, waarmee het OC en OCD zal voorkomen. De brok kan gevoerd worden in de eerste 2 levensjaren van het paard.

Het assortiment van Pavo bestaat naast bovenstaande brokken en muesli's uit Pavo Liga, een speciale brok voor sobere paardenrassen. Hierin zitten een lage energiewaarde en een zeer laag eiwitgehalte. Wel is er per kilo voor een dubbele hoeveelheid vitamines en mineralen toegevoegd. Ook speciaal voor sobere rassen zijn Pavo Aura en Pavo SummerFit. Dit is een complete aanvulling op gras of ruwvoer. Slechts één koek bevat de hoeveelheid mineralen en vitamines die normaal in 2kg krachtvoer zitten. SummerFit koeken zijn verpakt in een 5kg-verpakking en tevens verkrijgbaar in zakken van 20kg onder de naam Pavo Aura.

Pavo heeft een volledige lijn aan supplementen, voor situaties waarin het paard wat extra's nodig heeft. Een extra toevoeging aan het rantsoen in de vorm van een supplemant kan dan helpen. Vraag in de winkel welk supplement voor welke situatie het meest geschikt is!

Andere aanvullingen zijn Pavo Slobber-Mash en Pavo Herbasan. Pavo Slobber -Mash is voor een paard een echte verwenner. Er zit veel zuiver lijnzaad in, waardoor het paard een mooie glans krijgt. Ook wordt het gemakkelijk opgenomen en is daardoor speciaal geschikt voor paarden met gebitsproblemen. Het zorgt voor snel herstel na inspanning en conditieverbetering na ziekte. De kans op koliek neemt af door ondersteuning van een goede vertering. Het voer wordt doorgaans gemengd met warm water gevoerd. Pavo Herbasan is een licht verteerbare muesli. De muesli stimuleert de werking van de darmen door het hoge aandeel voedingsvezels. Pavo Herbasan bevat 15 verschillende soorten kruiden, die helpen bij het voorkomen van stofwisselingsproblemen.